Voedselbank

Ik dank alle medewerkers en vrijwilligers van voedselbank Leiden voor hun liefdevolle inzet en de energie die zij geven door middel van de voeding en door hun hartelijkheid en werk, en ik dank alle mensen die wel eens iets geven aan de voedselbank om uit te delen en alle studenten in leiden die wel eens iets overhouden van hun feestjes en dit langs brengen, de politie van Leiden, instellingen en andere organisaties en inwoners die wel eens doneren, mensen met volkstuinen die groenten brengen, de persoon die er elke week voor zorgt dat iedere bezoeker van de voedselbank wortels heeft.....


maandag 22 december 2014

Directeur DSW doneert jaarsalaris aan Voedselbank

Directeur DSW doneert jaarsalaris aan Voedselbank

74
Door: Arno Gelder
22-12-14 - 12:07
© AD.
Chris Oomen (65), directeur van zorgverzekeraar DSW, verdeelt ieder jaar zijn jaarsalaris onder zijn werknemers. Dit jaar koos de financiële topper ervoor de 125.000 euro te schenken aan de Voedselbank.
Normaal gesproken doneert Oomen zijn jaarsalaris aan zijn werknemers. Nu schenkt hij dat bedrag, netto zo'n 125.000 euro, aan voedselbanken in de regio's waar zijn bedrijf het meest actief is: Delft, het Westland, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Een noodzakelijk doel, noemt hij het. ,,Ik zie de groeiende armoede. In de feestmaand ontberen veel mensen de gezelligheid die bij deze dagen hoort. Het is schrijnend dat deze groep in ons land groeiende is.''

Wie is deze gulle gever?
Oomen is multimiljonair, rijdt in een Maserati en drinkt wijnen van de exclusiefste chateaus. Met DSW sponsort hij voetbalclub Excelsior ('de eenvoud en kleinschaligheid spreken mij enorm aan'), terwijl zijn hart bij Feyenoord ligt.

In 1986 werd Oomen eerstverantwoordelijke bij DSW. Dat jaar was hij initiator van Optiver, een onderneming die wereldwijd opereert op het terrein van financiële derivaten, zoals opties. Nadien richtte hij nog vele succesvolle bedrijven op.

------------------------------------------

Eigen mening op dit bericht: Ik vind het prachtig dat u dit doet. Een mooi gebaar. Dit siert u enorm en ik dank u hartelijk. Ik hoop dat meer mensen een voorbeeld gaan nemen aan u. Er is genoeg geld en voedsel voor iedere wereldburger. Alleen de verdeling is niet juist, door keuze die de mensheid zelf maakt. U trekt deze verdeling iets rechter door uw gebaar. Dank u wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten